De beste dagene

Det er alt for lett å klage over ting i livet. Nordmenn klager stadig mer over utrolig uviktige ting. Min egen livssituasjon har lært meg å sette pris på det positive.

Derfor går tankene raskt i retning av de beste dagene. Dette er med på å gjøre det enklere å takle den utfordrende hverdagen vi har.

Et godt liv

Mange spør meg om det ikke tar på å ha ansvaret for et barn med så store problemer. Det er ikke til å legge skjul på at det noen ganger blir for mye for oss. Likevel finnes det dager som er helt fantastiske. Da skiller vi oss ikke ut fra andre familier. Derfor nyter vi de gode dagene så mye som mulig, og sparer overskudd og energi til tøffere tider.

Takknemlighet

Det er lett å klage på at ting ikke går bra. Den minste nedturen kan omskapes til den største om man har dårlige holdninger. Det er bare tankene som setter grenser for hvor negativ man kan bli. Derfor er det viktig å huske på at man har et valg. Det er ikke noen som tvinger en person til å klage over ting. Vedkommende kan også velge å se det positive i situasjonen. Gjennom årene har jeg blitt flink til å sette på de positive brillene. For meg handler dette om takknemlighet. I bunn og grunn har vi et fantastisk liv med utrolig mange opplevelser. Vi lærer mange nye ting hele tiden, og vi har et barn som betyr mye for oss. Det er mange andre mennesker som ikke er så heldige i livet. Derfor velger jeg å være takknemlig hver eneste dag. På de dårlige dagene så er jeg takknemlig for de gode dagene vi har opplevd.

Klaging: Den nye epidemien

Norge er et rikt land der alle mennesker har muligheten til å leve et godt liv. Om ting går galt så finnes det systemer som kan hjelpe. Det er veldig mye enklere å lykkes i Norge enn i de fleste andre land i verden. Folk er generelt svært velstående, og har stor valgfrihet. Likevel kan det virke som det har brutt ut en epidemi i dette landet. Folk klager nemlig som aldri før. Uavhengig om det er snakk om bensinpriser eller NRK-lisens så er det lett å finne de som klager. De befinner seg nemlig overalt i dette landet. Jeg vil oppfordre alle disse menneskene til å tenke på hvor godt de har det. Det finnes så mange personer i denne verden som har virkelige problemer. Folk som sliter med å overleve, eller har alvorlige sykdommer. Noen av de har ikke en gang tilgang til den behandlingen de trenger. Da blir det litt meningsløst å tro at vi nordmenn har det dårlig.

I vår familie så vil vi alltid bli påvirket av at vår sønn har autisme. Likevel nekter vi å ta del i klagingen som hersker i dette samfunnet. Vi er takknemlige, og fokuserer på de positive opplevelsene. Dette gjør det enklere å holde seg oppreist når ting blir vanskelig. Nordmenn burde bli mer takknemlige og klage mindre.