Ferieplanlegging

Neste år har vi bestemt oss for å slå på stortromma. Da skal vi endelig legge ut på vår første utenlandstur.

Det har blitt mange flotte turer i vårt langstrakte land de siste årene. Det er ofte enklest å velge det nære og kjente. Tiden er nå kommet for å ta steget ut i den store verden.

Spansk sommer

Vi har allerede bestemt oss for hvor vi skal reise. Neste sommer blir det en ekte Sydentur til Grand Canaria. Dette er et reisemål vi har drømt om i mange år. De fleste nordmenn har et forhold til denne fantastiske øya, og vi har lenge hatt tanker om å ta turen. For noen uker siden så bestemte vi oss for å bestille hotell og fly. Det eneste som gjenstår er å planlegge alt vi skal gjøre i løpet av oppholdet.

Nye opplevelser

På denne kjente ferieøya står opplevelsene i kø. Det er vanskelig å velge når man bare har en uke til rådighet. Derfor skal vi bruke god tid på å vurdere alle muligheter. Det er tross alt lenge til vi skal legge ut på tur, og det er gøy med planlegging.

Fantastisk klima

Grand Canaria er kjent for et fantastisk klima. Det er god temperatur både i luften og i vannet. Vi kommer nok til å ta noen dager der vi bare ligger på stranden og nyter solen. Nye opplevelser er bra, men en ferietur må også inneholde avslappende dager. Gutten vår elsker å bade, og han gleder seg til å hoppe ut i vannet. Dette er ikke alltid han gir uttrykk for det, men vi merker jo at han koser seg i slike situasjoner. Det blir fint å komme frem til godt vær og fine badeforhold.

En god begynnelse

En annen grunn til at vi valgte Grand Canaria er at vi vil ha en god start. Vi har lyst til å reise til flere steder i utlandet i fremtiden, og vil begynne med noe enkelt. Denne øya er jo svært populær blant nordmenn. Derfor er mye lagt til rette for at vi skal ha gode forhold på stedet. Det finnes norsk mat, og egne tilbud for nordmenn. I tillegg er det en god del mennesker i området som snakker norsk. Derfor føler vi oss tryggere enn vi ville gjort mange andre steder. Grand Canaria blir forhåpentligvis starten på en rekke spennende reiser.

Utfordringer underveis

Vi er spente på hvordan vår sånn kommer til å reagere på turen. Han liker ikke så mange forandringer, og er ikke veldig positiv til å prøve nye ting. Likevel er han litt mindre skeptisk nå enn tidligere. Det er imidlertid vanskelig å forutse hvordan reaksjonsmønsteret hans blir på tur. Vi håper at han skal få en god opplevelse. Vi vil gi han den støtten han trenger, og håper at han vil respondere positivt på dette. Vi vet iallefall at han liker enkelte aktiviteter som finnes på Grand Canaria.

Vi har satt av en uke i kalenderen, og gleder oss allerede til neste sommer. Det blir fint å endelig komme seg til varmere strøk!