Ut på tur!

I vår familie har vi alltid vært glade i naturen. Derfor bruker vi ofte ledige stunder til turer i skog og mark. På lørdag hadde vi enda en fantastisk dag i skogen.

Det er en stund siden vi har fått tid til en skikkelig dagstur i naturen. Derfor var det ekstra godt å komme seg ut igjen.

Ingen unnskyldninger

Det finnes ingen gode unnskyldninger for å ikke dra ut på tur. Noen ganger så må man tvinge seg ut av huset for å få de gode opplevelser. Når jeg først kommer meg ut så spør jeg meg selv om hvorfor jeg ikke dro tidligere. Planen er at det skal bli mange flotte turer fremover. Vi har nemlig begynt å se på nye turområder som vi ikke har opplevd tidligere.

En lang marsj

Planleggingen i forkant av turen var ikke helt normal. Derfor måtte vi gå mange timer for å komme frem til turens mål. Det var heller ikke lett å finne frem på de gamle stiene i området. Vi måtte ta tiden til hjelp, og satse på at vi var på riktig vei. Det viste seg at det var verdt slitet.

Fantastisk område

Til slutt kom vi frem til vannet som var målet for hele turen. Midt i skogen lå et fantastisk fiskevann. Vi hadde selvsagt tatt med fiskestengene våre, og var klare til å få napp. Det var faktisk sønnen vår som var den første som fikk fisk. Etter en stund var vi oppe i fem fisk. Da tente vi bål ved siden av vannet, og koste oss. Det er lite som slår smaken av fisk som man har fått selv. Stemningen var god og alle fikk en stor naturopplevelse.

Veien hjem

Etterhvert så bestemt vi oss for å ta fatt på veien hjem. Dagen var på en måte over, og det gikk derfor i et litt roligere tempo. Sønnen vår ble mer sliten, og klaget litt over dette. Med en del pauser så gikk det likevel bra. Vi kom oss tilbake til bilen, og fikk kjørt hjem igjen. På dette tidspunktet var alle utslitt, og det gikk ikke lenge før alle hadde lagt seg.

Utfordringer?

Jeg får stadig spørsmål fra familie og venner om hvordan det er å ha med sønnen vår på tur. Noen tror nok at det byr på store utfordringer. Mitt svar er at det som regel er helt motsatt. Sønnen vår trives svært godt på tur, og får mye ut av disse opplevelsene. Naturen byr på et rolig miljø som passer han svært bra. Her får han koblet av, og vi koser oss som en vanlig familie på tur. Turene er en aktivitet som virkelig passer for oss.

Det er lite som slår en skikkelig skogstur til et nytt område i naturen. I tiden som kommer vil vi forsøk å komme oss ut minst en gang i uken.